Lakatos Attila üzente 15 éve
Lakatos Attila üzente 15 éve
Horváth Szabolcs üzente 15 éve
Lakatos Attila üzente 15 éve
Medvehagyma krémleves recept:
két jó marék medvehagyma-levél
5-6 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
2 deka vaj vagy margarin
2 evőkanál étkezési keményítő
2 dl főzőtejszín
só
őrölt fehér bors (késhegynyi)
1 erőleveskocka
2 l víz
A fokhagymát megpucoljuk, átpréseljük fokhagymanyomón. A vajat egy fazékban felolvasztjuk, beletesszük a fokhagymát, átforgatjuk rajta, majd felengedjük a 2 liter vízzel, amelybe beledobunk egy erőleveskockát, ízlés szerint sózzuk, majd kb 10 percig forraljuk. A medvehagyma leveleit szorosan összefogva vékonyka csíkokra szeljük, s felaprítjuk a petrezselyemzöldet is, és beledobjuk a forró levesalapba, még 3-4 percet forraljuk, ne többet. (A medvehagyma a spenóthoz hasonlóan hamar megpuhul, s a sok főzés a vitamintartalmát is csökkenti. ) Eközben a főzőtejszínt elkeverjük a keményítővel (a liszt is jó, de a keményítő könnyebb s kevéssé hajlamos a csomósodásra, én krémlevesbe mindig ezt teszek), majd apránként belecsurgatjuk a levesbe, egyet forralunk még rajta, a végén egy kis fehér borsot teszünk még bele.
A kész levest pirított zsemlekockával, belereszelt sajttal is tálalhatjuk, de önmagában is csodálatosan finom.
JÓ ÉTVÁGYAT!
(IRÁNY ZALA! :))
Lakatos Attila üzente 15 éve
Horváth Szabolcs üzente 15 éve
Csendes Tibor üzente 15 éve
Lakatos Attila üzente 15 éve
Horváth Szabolcs üzente 15 éve
Lakatos Attila üzente 15 éve
Németh Zsoltné üzente 15 éve
Lakatos Attila üzente 15 éve
Horváth Szabolcs üzente 15 éve
Lakatos Attila üzente 15 éve
Tényleg, Saci, a gönyűi erdőben ilyen növény nincs is?
Egyszer szívesen megkóstolnám, persze csak módjával, ahogy Pici is tanácsolja :)
Horváth Szabolcs üzente 15 éve
Apósom Zalában őstermelő, s ő mutatta meg nekem ezt a növényt. Nagyon finom, csak a mennyiségre kell figyelni, mert a gyomorban rendesen tud hatni :-)