Megyesi Imre üzente 13 éve

"Ha elmúltam 18 nagyon sok választás van elöttem amit mindenkinek tiszteletben kell tartani."
Nagyon érdekes amit leírtál. Egy kérdésre válaszolj csak, melyik általános iskolás töltötte be a 18. életévét?
A gyerekek nagyon könnyen befolyásolhatók, pl. ígérgetéssel. Cukros bácsi esete.

Jogilag a 14 év alatti gyerekeknek nincs szabad akaratuk.
Például kedves Rém (úgy tippelem a hozzászólásokból, hogy férfi vagy), ha egy ismeretlen lány (aki nem töltötte be a 14 évet) befekszik az ágyadba és nem hagyod ki. Akkor nemi erőszak ellened a vád. Volt ilyen nem kevés eset a disco-kban.
A jog így próbálja védeni a gyermekkorúakat, azáltal, hogy a felnőtteket büntetésnek teszi ki, ha kihasználják a kiskorúak befolyásolhatóságát.
Tehát a lényeg, hogy az általános iskolások befolyásolhatók, ezért nem engedem, hogy a gyerekeim, ilyen kétes hírű egyház által indított mozgalom előadásain részt vegyenek.

Aztán, hogy ki mit csinál a saját gyerekeivel az Ő gondja. Már bánom, hogy elindítottam a blogot, de úgy gondoltam, hogy aki nem tud az összefüggésről, az tudjon róla. Aki akar a neten rengeteg infót talál és nem csak a wikipédián. Aztán ki melyik forrást fogadja el az már az ő gondja. Nem is írok linket sem.

Válasz

GÖNYŰ RÉME üzente 13 éve

EZ a történet nem érdemel ennyi figyelmet....A lényeg A SZABAD AKARAT!!!!!!!!Ha elmúltam 18 nagyon sok választás van elöttem amit mindenkinek tiszteletben kell tartani.Például ha akarok elmegyek drogmentesen lefutni egy maratont :)))))Vagy akár a haverokkal kipróbálom az összes létező tudatmódosító szert:)))vagy belépek valamelyik szektába mondjuk a scientológiai egyházba,vagy elmegyek az ATV-be vasárnaponként dáridózni:)))))(bár ott szerintem kapnak valami szert az éneklés elött mert a mondóka allatt csak bologatnak mint a birkák)elnézést ha valakit megsértettem de én ki szoktam mondani a véleményem.A félreéetések elkerülése végett:NEM SZALADGÁLOK SEHOVÁ ÉS SEMMIÉRT,NEM FOGYASZTOK DROGOKAT,NEM VAGYOK SEMMIFÉLE VALLÁSI FELEKEZET TAGJA ÉS A KÖZELJÖVŐBEN(ami k.b 6000 év)SEM TERVEZEK ILYESMIT!!!:))))))))))))))))))))))))SZÉP NAPOT!!!!ÉS CSAK NYUGOTTSÁG GYEREKEK TI MINDKETTEN JÓT AKARTOK NE VESZETTEK MÁR ÖSSZE EGY ILYEN SZARSÁGON.

Válasz

Megyesi Imre üzente 13 éve

"www.drogmentes.hu"
"http://www.szcientologia.org.hu/#/intro_scroll"
Erről beszéltem, de akkor még nem mutatta a hozzászólásodat. Igen nézzük meg a saját oldalukat, hátha valami kompromittáló dolgot írnak magukról. Biztosan ez a hiteles :).

Biztosan az MSZP, vagy FIDESZ vagy egyéb párt is a saját oldalán fog magáról valami támadható dolgot kirakni. Ha az igazat akarod megtudni ne az elkövetőt kérdezd elsőnek.

Akkor már ezt nézem meg inkább
http://objektivszcn.blog.hu/

Válasz

Megyesi Imre üzente 13 éve

Mint írtam soha nem drogoztam és nem is akarok, így nekem szükségtelen. Én a gyerekeimnek a drogokról beszéltem, beszélek és nem csak erről beszélünk. Én előítéletes vagyok valóban, de miért is? Én amíg rendőr voltam több bűncselekménnyel és kacifántos üggyel találkoztam, mint egy átlag polgár egész családja 3-4 nemzedékre visszamenőleg. Nem mindig a mosolygó, jóképű ember volt az ártatlan! Miért van az véleményed szerint, hogy ilyen sokan támadják ezt az egyházat? Természetesen tudom, hogy más egyházat is támadnak, de nem ilyen erővel. Például Amerikába az FBI is figyeli őket. Talán az is hazugság, hogy évente letartóztatnak közülük jó néhány vezetőt csalás és egyéb vádak alapján? Melyik püspököt, vagy érseket tartóztattak le ilyen vádakkal?
De ebben az ügyben nem is kívánok többet írni. Mindenki nézzen utána és döntse el, hogy mit tart hihetőnek.

Válasz

Megyesi Imre üzente 13 éve

Sajnos titoktartási kötelezettségem van. Tehát nevet nem írhatok, az esetet leírtam. Én 2 esetről tudok. Természetesen nem az én feladatom eldönteni, hogy a szülőkre amúgy is megharagudott-e a gyermekük, vagy valóban az egyház kérésére tagadta meg a kapcsolatot velük. A "gyerek" elmúlt 18, (ha jól emlékszem az egyik 24 éves volt), tehát ezzel nem tudtunk mit csinálni. De a neten olvasható például egy veszprémi szülők esete is, azok névvel nyilatkoztak nem egy fórumon, médiában, rendezvényen.
Wikipedia valóban nem szakértők írása, de azért nagyon gyakran hitelesebb (szerintem), mint a szakértőké. Ha megnézed a szcientológusok oldalát fényezik magukat (mint bárki más is tenné), tehát nem tartom hitelesnek, van rengeteg oldal akik komolyan és durván támadják őket. Szintén nem tartom túl hitelesnek, hiszen lehetséges, hogy szembekerültek egymással és azért pocskondiázzák túlságosan is őket. Te milyen forrást javasolsz, amely szerinted hiteles?
Mindenesetre egy barátom esetét leírom. A cég vezetője menedzser továbbképzésre tovább küldte a munkatársait, köztük a barátomat is. Budapestre mentek. Ott az előadás azzal kezdődött, hogy mindenkivel kikapcsoltatták a telefont és az asztalra kitetették velük. Ez rendben is volt eddig, hiszen nem illő előadás közben telefonálni. Majd összeakarták szedni a telefonokat. Na ekkor lázadást lett, mert ebbe a többség berágott és zsebre vágta a telefonját. Elkezdődött az előadás, persze kicsit csúszott, mivel mindenáron összeakarták szedni a telefonokat. Nagy hangerővel valami kommunikációs programról meg egyebekről nyomták a szöveget. Kb. 15 perccel később Ekkor egy kolléganőjük halkan beszélgetni kezdett a mellette ülővel, amikor az előadó odarohant és üvöltözni kezdett vele. Barátom szerint nem sok hiányzott, hogy meg nem ütötte a hölgyet az előadó. A hölgyet olyan stressz érte, hogy sírva fakadt. Na akkor az egész csapat felállt és ott hagyta őket a fenébe.
Otthon a főnöknek elmondták mi történt és nem mennek még egyszer. A főnökük megértette és nem is küldte őket többet, de annyit elmondott, hogy nem is tudta mi ez a tanfolyam. Felhívták telefonon és nyomták a dumát, hogy az embereikből micsoda remek vezetőket fognak faragni. A főnököt meggyőzték és elég drága is volt a tanfolyam, azt gondolta valóban remek tanfolyam lesz. Nos a főnök szerint valami szcientológus egyház által szervezett tanfolyam volt.
Ne tudom itt most mi volt a cél? Talán ez, hogy elrettentsék őket és ne kelljen több előadást tartaniuk. A szerződés úgy volt megírva, hogy nem volt érdemes követelni a visszamaradó 3 előadás árát.

Válasz

Horváth Szabolcs üzente 13 éve

http://www.szcientologia.org.hu/#/intro_scroll

Válasz

Horváth Szabolcs üzente 13 éve

Irigylem az energiát amit L Ron Hubbard általalapított vallás felé fordítasz. Ennek csaka töredéke kellene, hogy egy előadásra elmenj, s ne wikipédiából szerezz infomációkat. Bár tény, ez sokkal kényelmesebb.

www.drogmentes.hu

Rengeteg boldog gyermek, szülő, tanár....


Részemről a beszélgetés lezárva ebben a témában, nem feltétlenül kell mindenkinek minden egyet érteni, ettől szép a világ.

Válasz

Horváth Szabolcs üzente 13 éve

http://szcientologia-budapest.org/content/l-ron-hubbard
nemcsak wikipédia van a világon, ami ugye nem hiteles...

Válasz

Megyesi Imre üzente 13 éve

Ez lemaradt az elejéről

"Lafayette Ron Hubbard (1911. március 13., Tilden, Nebraska, USA – 1986. január 24.) amerikai sci-fi író, a "Szcientológia Egyház" nevű nemzetközi egyház megalapítója, az egyház tagjai szerint "filozófus".

Édesapja, Harry Ross Hubbard az amerikai haditengerészet tisztje, édesanyja Ledora May. 1923-ban az USS Ulysses S. Grant haditengerészeti szállítóhajó fedélzetén úton Washington felé megismerkedett és értékes barátságra tett szert Joseph Cheesman Thompson parancsnokkal, aki ezután személyesen tanította a 12 éves Ron-t a freudi pszichoanalízis alapjaira. Az 1920-as évek végén eljutott Hawaii-ra, Guam szigetére, Japánba és a Fülöp-szigetekre."

De ugye itt csak annyit írnak, hogy amikor 12 éves volt tanították a freudi pszichoanalízis alapjaira. Ami nem egyenlő ezzel "nem csak regényeket írt először, hanem kutatta az emberi elmét, tett felfedezéseket, s ezidő alatt találkozott a keleti vallással, s ebből dolgozta ki a dianetikát, majd később a szcientológia vallást. Kutatásait és egyéb kiadásait pl az említett regények írásával fedezte."

Válasz

Megyesi Imre üzente 13 éve

"Ha már a pontosságra törekszünk..."

"Hivatásos regényírói pályafutása 1933 tavaszán kezdődött. Hat év alatt 138 regényt, novellát és kisregényt írt. A haditengerészet hadnagyaként részt vett a II. világháborúban, a csendes-óceáni hadszintéren. A háború után indult el korábban megkezdett kutatásainak publikálása az emberi elme és szellem területén. 1933-ban feleségül vette Margaret „Polly” Grubb-ot, majd 1946-ban újranősült, Sara Elizabeth "Betty" Northrup-ot vette el de ez a házassága, mint az később kiderült, nem léphetett érvénybe, mivel első feleségétől nem vált el előtte.[1] Második feleségétől 1951-ben vált el. Így ugyan háromszor nősült meg,[2] de csak két törvényes házassága volt. Gyermekei: L. Ron, Jr. (1934–1991, anyja: Margaret "Polly" Grubb), Katherine May (1936–, anyja: Margaret "Polly" Grubb), Alexis Valerie (1950–, anyja: Sara Elizabeth "Betty" Northrup), Diana Meredith deWolf Hubbard Ryan, Mary Suzette Rochelle Hubbard, Quentin Hubbard (elhunyt), Arthur Ronald Conway Hubbard (ma egy New York-ban élő művész). Utóbbi négy gyermekének anyja: Mary Sue Hubbard.

1950. május 9-én megjelent a Dianetika című könyve, amely egy teljesen új megközelítést adott az emberi elméhez. Három évvel később New Jersey-ben megalapította a Szcientológia Egyházat. 1959-ben Nagy-Britanniában a Saint Hill birtokot megvásárolta; később ez a hely vált a Szcientológia központjává. 1977-ben FBI-ügynökök kémkedéssel kapcsolatos nyomozása eredményeként feleségét és több szcientológiai vezetőt bűnösnek nyilvánították az USA kormánya elleni kémkedés vádjával, Hubbard ellen nem találtak bizonyítékot.

A '80-as években visszavonultan élt, tudományos-kalandregényeket írt. 1986. január 24-én kaliforniai otthonában hunyt el agyvérzés következtében. Hamvait a Csendes-óceánba szórták.

1994-ben posztumusz irodalmi Ig Nobel-díjat kapott Dianetika című könyvéért, az indoklás szerint a munka „rendkívül hasznos mű az egész emberiség számára”."

Forrás:
http://hu.wikipedia.org/wiki/L._Ron_Hubbard

Válasz

Horváth Szabolcs üzente 13 éve

Milyen adatokhoz? Árulja már el!

Válasz

H Tné üzente 13 éve

Mármint, hogy a szekta hozzáfér az ott összegyűjtött adatokhoz.

Válasz

Horváth Szabolcs üzente 13 éve

"Ha utána nézel a dolognak, akkor olvashatod, hogy az alapítójuk először csak regényeket írt. Tehát nem minden regénye vallási alapú. Utána találta ki ezt a vallást."

Ha utána nézel, akkor olvashatod, hogy az alapító (L.Ron Hubbard) nem csak regényeket írt először, hanem kutatta az emberi elmét, tett felfedezéseket, s ezidő alatt találkozott a keleti vallással, s ebből dolgozta ki a dianetikát, majd később a szcientológia vallást. Kutatásait és egyéb kiadásait pl az említett regények írásával fedezte.

Ha már a pontosságra törekszünk...

Válasz

H Tné üzente 13 éve

Addig okés, hogy a drogok ellen küzd a maraton, az viszont aggodalomra ad okot, hogy a mögötte álló szekta hozzáférhet ezekhez az adatokhoz... Ez itt a probléma.

Válasz

Megyesi Imre üzente 13 éve

Persze mindenki azt hisz, amit akar.
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=228273

Válasz

Horváth Szabolcs üzente 13 éve

Kedves Imre!

Ha az egész híred a szcientológiáról szól, akkor feltételezem, a szekta szót is rájuk értetted. Ha mégsem, akkor nem pontosan fogalmaztál.
Igazad van, valóban kötelezhető a gyermek, hogy elmenjen az előadásra, de szerencsére több százezer szülő nem így gondolkozik, s felelősséget vállal a jövő nemzedékéért. Sajnálom, hogy gyermekeidet megfosztod ettől a közösségi élménytől, s bízom benne, hogy felelős szülőként a drogprevenciót megfelelően adod át nekik.
Mindezek ellenére szeretettel várunk bármelyik rendezvényen, ha képes vagy félretennie előítéleteidet ezzel kapcsolatban. Nem is értem, azt sem tudod, hogy mi ez az egész, miért tiltakozol. Ha már azt írod, hogy sokféle dolgot olvastál, akkor miért nem írsz arról is, hogy hány életet változtatott már meg pozitív irányban ez a mozgalom.
Felfogásod szerint a maraton eszmei támogatói+fővédnökei mind felelőtlenek, hogy elmennek a rendezvényekre és személyes jó példájukkal állnak ki a gyermekek elé?
Őszintén sajnálom, hogy ennyire előítéletes vagy,és nem vagy hajlandó elmenni egy rendezvényre se, hogy megtapasztald, mi is ez valójában, miről is szól.

Válasz

Horváthné Milei Krisztina üzente 13 éve

Kedves Imre!

A wikipédiát maguk az olvasók szerkesztik, akik nem szakértői 1-1 témának, így fenntartom véleményemet, miszerint nem mások véleményére kellene alapozni, hanem a hiteles forrást megnézni.
Az valóban igaz, hogy az egyház találta ki a drogmentes maratont. Na és? Az összes többi vallásnak is vannak mozgalmai, mennek segíteni katasztrófákkor, stb. Végre egy igazán hatásos kezdeményezés. A Maraton kizárólag a drogmegelőzésről szól, valláshoz semmi köze. Nekik is jogukban áll segíteni a gyerekeknek, legyenek akármilyen vallásúak. Megkérdezte a gyermekét, mi hangzott el az előadáson? Volt szó bármilyen vallásról? Szerintem nem...
Megosztaná, mi volt az az 1-2 panaszos eset? Nagyon érdekelne..
Teljesen igaza van abban, hogy mindenkinek joga van eldönteni, a gyereke kivel kerül kapcsolatba - amíg ezt személyes véleményként, és nem mint tényként írja egy cikk formájában (amit majd valaki megtalál a neten, s felhasználja egy hasonló cikk írásakor...)
Félre ne értsen, nem szeretnék senki sem megbántani, vallásokkal kapcsolatban sokkal hosszabban lehetne vitázni. Csak szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy egy ilyen kényes témájú cikk megírása előtt átfogóbb ismereteket kellene szerezi.

Válasz

Megyesi Imre üzente 13 éve

Kedves Szabolcs!

Igen nem voltam egyetlen előadáson sem. Nem is megyek, mert engem nem érdekel a drog. Te sem olvastad el rendesen amit írtam, olvasd el amit Krisztinának írtam.

A DADA egész jól működött, de csak az elején. A kedves állam a főkapitányságoknak semmi anyagi támogatást nem adott hozzá tudtommal, ha igen az valakinek a zsebében maradt, ahogy ebben az országban oly sok egyéb helyen.

Mindenhol egyháznak írtam, a legvégén írtam azt, hogy "Nehogy én is úgy járjak, mint oly sok más szülő, hogy a gyereke 18 évesen bevonul egy szekta épületébe."
Ha már kekeckedünk akkor értelmezzük helyesen. Itt nem azt írtam, hogy a szcientológus szekta épületébe!

"Tudod egyáltalán mit jelent, vagy csak a médiából közvetített szöveged értelmezed így?"
Te engem kicsit sem ismersz! A magyarországi média egy irányított, hazug információk áradata. Így nem is érdekel én mindig utánajárok a dolgoknak és nem 2-3 oldalt nézek csak meg. Nem olyan vagyok aki csak a kurucinfo.hu-t, vagy csak az atv.hu-t olvassa. Mindegyiket olvasom és még egyéb oldalakat is.

Egyébként engem marhára nem érdekel ki akar ott lenni ezeken az előadásokon, de a gyerekeknél ezt a szülő dönti el és nem a tanár és nem más.
EZ A LÉNYEG!!!!

Válasz

Megyesi Imre üzente 13 éve

Én nem vagyok vallásos, és nem izgat ki miben hisz.
Ha utána nézel a dolognak, akkor olvashatod, hogy az alapítójuk először csak regényeket írt. Tehát nem minden regénye vallási alapú. Utána találta ki ezt a vallást. Mindenki mást ír, hogy miért, én ebbe nem megyek bele, akit érdekel nézzen utána.

Válasz

Megyesi Imre üzente 13 éve

Biztos voltam, hogy lesznek háborgók, éppen ezért írtam. Nem innen-onnan ollóztam, hanem a wikipédiáról. Egyéb helyen csúnyábbakat is írnak. Azokat direkt nem másoltam be.

Egyébként nem olvastad el kedves Krisztina amit írtam. A drogmentes mozgalomról nem tudtam eddig, hogy ki kezdeményezte. Viszont rengeteg hiteles dokumentumot is találsz arról hogy valóban ez az egyház indította el. Az egyházról meg személyesen is tapasztaltam, hogy 1-2 esetben mit tett. Erről más rendőri jelentések panaszok is voltak. Azért olvastam azt a jelentést anno, mert parancsnokként alá kellett írnom és továbbítanom.
Semmi kedvem egy ilyen csoporttal kapcsolatba kerülni és jogom van nekem eldönteni, hogy a gyerekem kapcsolatba kerüljön-e velük.
Egyébként meg mindenki olvasson utána és maga döntse el hová engedi a gyerekét és ne mások döntsék el azt.

Válasz

Horváth Szabolcs üzente 13 éve

Igazat adok Gönyű rémének....csak ezt én nem akartam leírni, mert a mozgalomról akartam pár szót szólni, s vallás egy külön topik lehetne.... :-D

Válasz

GÖNYŰ RÉME üzente 13 éve

Hát,hol is kezdjem.....van egy-két könyvem az említett írótol.Sci-fi-k.Jók.semmi vallási témát nem találtam bennük-még mielőtt azt hinné,hogy én is ilyen scientológiai mittudomén mi lennék téved,a Rém csak önmagában hisz-de ha jobban belegondol azért minden vallás-hangsúlyozom:MINDEN vallás tartalmaz hasonló hülyeségeket,csak azokat már megszoktuk,elfogadtuk úgy ahogy vannak ez a sciento izé még új......tudom nem érjük meg de lehet 2000 év múlva ez lesz a mérvadó,mint ahogy ma a biblia.most majd biztos azt írja vissza,hogy a kettő ég és föld...igen manapság,de tekerje csak vissza az idő kerekét pár ezer évvel......ugye igazam van?mit gondol hogyan lett uralkodó vallás a kereszténység?ERŐSZAKKAL!NAGYON SOK ERŐSZAKKAL!Csak gondolkozzon el ezen.........-A HITETLEN RÉM-

Válasz

Horváthné Milei Krisztina üzente 13 éve

Visszataszítónak tartom, mikor egy ember "hall valamit", majd a neten rákeresve valamilyen érthetetlen okból kifolyólag nem az arról szóló, pontos infókat adó weboldalakat, hanem más, kétes eredetű információkat tartalmazó írásokat olvassa el. Majd ezt a pár mondatot
kiollózva bemásolja egy cikkbe, félrevezetve ezzel másokat is.
Végre itt egy csoport, aki tesz is valami hasznosat, és ez teljesen független a tagjainak vallásától, amit valóban nem is reklámoznak, hisz ez az ő magánügyük. Egyébként a rengeteg támogató és védnök sem szcientológus, nem is érdekli őket. Nekik is a közös cél a fontos, miszerint gyermekeink jövője rajtunk múlik, ezért leszólás helyett inkább segítsük őket!

Válasz

Horváth Szabolcs üzente 13 éve

Kedves Imre!

Nekem az a véleményem, hogy szerintem még egyetlen előadáson sem voltál ott, nem vagy tisztában a fogalmakkal és a webről csak a mások által generált negatív infomációt osztottad meg másokkal.

Szeretettel látunk bármely rendezvényen, ahol izgatottan várom mikor fog előkerülni a vallás. Kinek mi a vallása, magánügy.

Szerintem az embert nem a szavai, hanem a tettei minősítenek. A maratonisták ezerszer többet tesznek gyermekink jövőjéért, mint a DADA és más egyéb állami drogprevenciós program.

Kiváncsian várom véleményed, esetleg van személyes tapasztalat, vagy csak valakitől hallottam, olvastam infóid vannak....

Válasz

Horváth Szabolcs üzente 13 éve

Próbálok elsőnek hozzászólni, mert én csapattag voltam a maratoni csapatban s mindig segítek amiben csak lehet nekik.

Kedves Imre! Szeretném megkérdezni, hogy voltál valaha is egyetlen rendezvényen, amit a maraton tartott? Végighallgattad az előadást. Tudsz bármit is az elért eredményekről? Fekete Pr-t tudok ezret gyártani, a google-ból is azt szedünk össze amit akarunk. Nem ártana kicsit utána járni szerintem. Az, hogy kinek mi a vallása az a magánügy úgy gondolom. Van egy olyan mondás, hogy az embert nem a szavak minősítik, hanem a tettei. Nos a maraton tesz valamit. Szeretettel várunk bármelyik rendezvényen, s szívesen adunk6adok választ feltett kérdéseidre, s izgatottan várom, hogy mikor fogsz bármikor is találkozni a rendezvényen a szcientológiával.
Miért nevezed szektának? Tudod egyáltalán mit jelent, vagy csak a médiából közvetített szöveged értelmezed így?

Válasz