Takács Katalin üzente 13 éve

Köszi Attila !!Nem minden nap jövök ide fel igy nem olvastam itt !!!

Válasz

Lakatos Attila üzente 13 éve

Szia Kati!

Igen lesz még lehetőség a regisztrálásra. Majd arról értesítek mindenkit.
Amikor én tudomást szereztem róla rögtön feltöltöttem ide (3 napja).

Válasz

Takács Katalin üzente 13 éve

Hát sajnos erröl én is lemaradtam pedig mentem volna tegnap du 5körül olvastam az önkormányzat honlapján ez hol volt még meghirdetve mert én sehol máshol nem láttam!!Lesz még ilyen???

Válasz

Megyesi Imre üzente 13 éve

Attila te ezt el is hiszed? Semmi perc alatt levakarják róla és átfestik. Aki ebből él azt nem fogja visszariasztani egy matrica. Abból a szempontból jó, hogy talán a helyi, vagy környékbeli alkalmi tolvajokat talán meggondolásra készteti.

Válasz

Lakatos Attila üzente 13 éve

Szia Saci!

Igen, egy próbát mindenképpen megér.
Természetesen ettől még nem lesz meg a bicikli, ha ne adj' Isten mégis ellopnák.
Gondoljunk bele, hányan tudnák megmondani szükség esetén, hogy mi a kerékpárjuk vázszáma, vagy legalább milyen különös ismertető jegyekkel bír... -én sem. Egy picit gondolkodjunk a tolvajok fejével. Áll egymás mellet két egyforma kerékpár. Az egyiken van matrica - rajta a felirat "RENDŐRSÉGEN REGISZTRÁLVA"- a másikon nincs. Csak a fejébe ötlik a tolvajnak, hogy amelyiken van matrica azt biztosan keresni fogják. Én bízom a kezdeményezésben, s remélem lesz visszatartó ereje.

Válasz

Németh Zsoltné üzente 13 éve

Ha csak egy kis valamit mozdulunk és nem csak tétlenül várunk a jószerencsénkre már az is előrelépés. Egy próbát mindig megér egy ötlet és kiderül hogy teljesen használhatatlan-e vagy mivel tudjuk még jobbá tenni.Szurkolok!

Válasz

Lakatos Attila üzente 13 éve

Üdv' Imre!

Köszönöm a továbbítást! :)

Válasz

Lakatos Attila üzente 13 éve

Szia Imi!

Sajnos igazad van, de talán ezzel is teszünk valamit a megelőzés jegyében.
Az ötlet valóban a szentiváni KMB-sektől származik, de egy picit tovább lett fejlesztve.
Horváth Ádám r. ftőrm. úr javaslatára kerülnek a matricák elhelyezésre. Talán ez is egy kis elrettentés lesz, hiszen az esetleges tolvaj tudhatja, hogy azt a kerékpárt amelyiken matrica van biztosan keresni fogják.
A regisztráció önkéntes és ingyenes.
Valóban jó lenne egy országos nyilvántartó rendszer, hiszen ma már egy bringa sem 10 fillér.

Válasz

Megyesi Imre üzente 13 éve

A Győrszentiváni KMB-aknál volt ilyen. A baj csak az, ha belegondolunk az összes autó és motorkerékpár, segédmotorkerékpár regisztrálva van az országos rendszerbe, mégis elég gyenge a felderítés. Emlékszem rá milyen nagy szó volt, hogy a Győri Rendőrkapitány 2002-ben beszámolt róla 4 db.lopott smkp-t lefoglaltunk és a tulajdonosainak visszaadtuk. Elfelejtette mondani, hogy mind a 4 smkp-t az akkori gönyűi KMB-ak foglalták le.
Mondjuk a dícséret megilleti a KMB-ainkat hiszen legalább akarnak valamit tenni, de nem hiszem, hogy sok értelme van. Először is nem országos rendszerben lesznek benne az adatok,tudomásom szerint), így ha ellopják és pl. Borsodban adják el cseszhetjük. Másodszor ha mégis országos rendszer lenne, akkor is hiába jók a helyi rendőrök, de valószínű ott adnák el a kerékpárt, ahol a rendőrök elég lazák. Mostanság legtöbb belesz...k az egészbe, de igazuk van, mert a törvény a bűnözőt védi nem a tisztességes embert, pláne nem a rendőrt.

Válasz

M Imre üzente 13 éve

továbbadva :)
http://autovezetes.network.hu/blog/kozlekedes_klub_hirei/kerekpar-regisztracio-gonyun-kerekpar-korozesi-adatbazis-2011-januar-30

Válasz

M Imre üzente 13 éve

Ez aztán kellemes hír!! Ilyet még nem is hallottam Magyarországon ... persze, lehet, hogy van már máshol is. Aki lecsúszik a határidőről, az mit tehet, van még lehetőség regisztrálni máskor is? Matricából olyan kéne legalább, mint az autópálya matrica ... csak darabokban jön le, és védett a hamisítás ellen ...
Egyébként ingyenes? Ha jól látom, igen... :)

Válasz