Megyesi Imre üzente 12 éve

Te erőltetted ezt a hú de jó a regisztráció szöveget. Amíg nem országosan átfogott addig nem sokat ér. Persze el kell kezdeni, de mindenhol kellene.
Volt például a SZEM (Szomszédok Egymásért Mozgalom), amit egy kollégám Pap Gyula kezdeményezett a területén. Ezt is nagyon jó ötletnek találták és javasolták a többi területen lévő KMB-aknak is, de elhalt. Szerencsére nagyon sok községben a polgárőrség, vagy hozzáértő személy koordinálja. Hozzáteszem egy KMB-nak rendkívűl tág az intézkedési jogköre, sokan nem is tudják, milyen ügyekben kell a KMB-nak kell intézkedni.
Most talán a SZEM időszerű lenne, mert nem kell papírral, ceruzával jegyzetelni, mivel már szinte mindenkinek van a telefonján fényképezőgép (lehet benn jegyzetelni is) és az emberek hordják is magukkal. Maximum a helyszínt és időpontot, (nap, óra, perc) kell felírni a telefonba. Bárki aki idegen, gyanús járművet lát a faluban, az fényképezze le, rendszámot a gépkocsit esetleg a személyeket. Ha bűncselekmény történik, akkor pl. a gönyű klubbon, vagy a gönyű honlapon (esetleg a KMB-seknek külön oldala lehetne) közzé teszik a rendőrök és hátha akad valaki aki készített képet. Illetve sok községben létezik a SZEM mozgalomnak külön weboldala, amire tudnak képet feltölteni, illetve feljegyezhetik a mozgalom tagjai (mások nem nézhetik a titkosított részeket), ha valami gyanúsat észlel. Az én időmben még szinte elérhetetlen áron volt fényképezős telefon. Véleményem szerint érdemes létrehozni, mert ez az embereknek nem vesz el az idejükből. Nem kell járőrözni, csak a lakóhelyének közvetlen környezetére kell figyelni, illetve ha a faluban a dolgát intézve közlekedik és gyanúsat észlel fényképez.

Válasz

Lakatos Attila üzente 12 éve

Értelek Imi!

Ne ragozzuk. Ez bizonyos szempontból "szakmai vita" lenne a továbbiakban. Te is érted , én is.
A bringa megkerült.
A többit szóban.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Módosítok az első két évben nem volt rajtunk kívül, aki talált volna

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Attila gondolj bele az összes segédmotorkerékpár alváz és motorszámmal rendelkezik. Soknak a tulajdonosa a kisebb karcolódásokat is elmondta merre van a robogókon, sőt nem ritkán fényképük is volt róla! Hivatalos iratuk volt pontos típussal, színnel. A 7 év alatt amíg Gönyűn voltam a Molnár Laci, a Végh Pali és én foglaltunk le lopott segédmotorokat a győri kapitányság illetékességi területén! Nem sokat, mert 6 db. volt a 7 év alatt (volt kerékpár is ezeken kívűl). A kapitánysági beszámolón büszkén mondta a bűnügyi osztályvezető, hogy milyen nagy százalékben nőtt a robogók felderítése. Mivel előtte nulla volt. Mivel magyarázod te azt, hogy a hivatalosan regisztrált robogókat rajtunk kívűl nem foglalta le senki. Megmondom, mert senki sem nézegette őket, vagy nem tudták mit kell nézni. Az összes regisztrált kerékpárt el lehet lopni és adni, ha a rendőrök nem nézik meg a kerékpárokat. Ezért nem dícsérem a regisztrációt, hanem a rendőröket. Amit leírtam azt meg a hivatalos statisztikából is le lehet ellenőrizni. Azóta lehet, hogy máshol is foglaltak le, de akkor nem volt.
Felesleges ezt erőltetned Attila, valami értelme van, legalább a tulajdonosnak van fényképe a kerékpárról, ha ellopják és lehet csatolni a feljelentéshez. De semmit nem ér vele, ha a kerékpárt más megyébe viszik, mert a kutya se fogja nézni. Ahogy Zoliék sem fogják lefoglalni, ha Debrecenben lopott kerékpárrak megyek itt, mert nem tudnak vele mit kezdeni. Akkor lenne értelme, ha egy országosan összefogott rendszer lenne.

Válasz

Lakatos Attila üzente 12 éve

Azért gondoljatok bele.
Mennyivel könnyebb egy olyan bringát keresni, amelyről van fotó, pontosan tudható a vázszáma, a különös ismertető jelei stb.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez így van Imi!

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Tehát még egyszer Gratulálok Zolinak és Ádámnak, mert a kerékpárt ők találták meg, nem a regisztráció!

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Attila legtöbb kerékpárnak már nincs is száma. A színe meg igazán tök mindegy, mert, ha nem mennek egyből a címre, akkor annak már más színe lenne. Viszont, hogy egyből megtalálták a kerékpárt azt nem a regisztrációnak köszönhetik, hanem annak, hogy volt segítségük, illetve gyakran a rendőri megérzés segít. Gondoljál bele, hogy a gépkocsiknak színe, alvázszáma, motorszáma is van. Motorkerékpároknak is van. Itt nem a regisztrációt kell dícsérni, hanem a rendőröket, mert a kapcsolataik révén kerítették elő a kerékpárt.

Válasz

Lakatos Attila üzente 12 éve

Szia Imi!

Persze kellett hozzá más is.
De valljuk be, hányan tudnánk szükség esetén megmondani a saját bringánk számát színét vagy akár csak a típusát?! Tartok tőle, hogy talán 10 emberből kettő, és azt hiszem akkor még túloztam is.
Szóval, a bicikli megtalálásához ezen ismérvek is kellettek.

Válasz

Megyesi Imre üzente 12 éve

Igaz! Gondolom a sufniban nem kiabált a kerékpár, hogy ide gyertek, mert regisztrálva vagyok. Egyébként mindegy, hogy regisztrálva volt-e a kerékpár, vagy nem, a jó munkát el kell ismerni. Gratulálok

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Csatlakozom az Attila hozzászólásához, hangsúlyozni kell azt, hogy "kellő lakossági segítséggel" mert enélkül a körzeti megbízott sem tud hatékonyan dolgozni. A körzetben élőkkel a legfontosabb a bizalmi kapcsolat kiépítése, megóvása. Mindkét félnek óriási szerepe van a közös munka sikerében. Csak így lehet. Gratulálok, munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánok.

Válasz

Lakatos Attila üzente 12 éve

Azt gondolom, RENDŐREINK országos példát mutathatnak kellő lakossági segítséggel!

Válasz

Buthi Viktória üzente 12 éve

A legjobbak!

Válasz

Lakatos Attila üzente 12 éve

Gratulálok rendőreinknek!

Válasz