Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gönyű Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gönyű Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gönyű Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gönyű Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Tamás Jutka indította 14 éve
Szívesen olvasnék néhány kipróbált és jól bevált receptet (nem baj, ha nem saját). Aki beírja a pontos receptet, készíthetne a végeredményről, vagy akár az elkészítésről is fotókat.
Talán az is jó lenne, ha ajánlanánk olyan ételt is, amit másoknál kóstoltunk.
Sajnos egyre kevesebben süstnek-főznek, pedig a közös családi étkezéseknek igenis van összetartó erejük.
Annak is örülnék, ha az ilyen közös családi étkezésekkel kapcsolatos régi emlékeinket is felelevenítenénk - esetleg erről is lehetnek fotók a családi képtárban. Vannak egyáltalán ilyen emlékeink?
Hozzászólások eddig: 42
Buthi Viktória üzente 13 éve
Tamás Jutka üzente 13 éve
Tamás Jutka üzente 13 éve
Ez a leveles tészta nagyon bejön nekem, váratlan vendégek esetén a kicsomagolástól a sütőbe kerülésig 10 perc, sütés 180 fokon még 15 perc ...
Tamás Jutka üzente 13 éve
Tamás Jutka üzente 13 éve
Tamás Jutka üzente 13 éve
Láttam egy gusztusos fotót. Magamban sült rózsának neveztem el. Az első képen a mintát mutatom, ilyet szerettem volna készíteni magam is. Hát... majdnem sikerült. Az enyémben volt még egy kis kocka sajt is darabokban. De még javítanom kell a kivitelezésen. Egyébként pedig sima leveles tészta, csirkemell sonka és medve sajt kell hozzá.
Kovácsné Kőrösi Teréz üzente 13 éve
Tamás Jutka üzente 13 éve
Kovácsné Kőrösi Teréz üzente 13 éve
idei főzőverseny receptünk
Mátrai malacgulyás
1kg bőrös malachús,10 dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 1,5 kg savanyú káposzta, 4 teás kanál pirospaprika, 3 teáskanál őrölt kömény, 3 dl tejföl, 2-2 paprika és paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, só erős paprika ízlés szerint, 3 dkg liszt
Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, köményt, és a pirospaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst és zsírjára pirítjuk.A káposzta levét kicsavarjuk (esetleg kimossuk) és kevés vízzel a húshoz adjuk. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott paprikát és paradicsomot, sózzuk. Ha kész tejfölös habarással sűrítjük, tehetünk bele erős paprikát!
A langallóhoz, kenyér tészta kell, amit már itt a fórumon leírtam. A tésztát sütőpapiros tepsiben kihuzogatjuk, kb 2 cm magasra hagyjuk,hogy ne száradjon ki, villával megböködjük, és meleg sütőben pirulásig sütjük. Mikor kivesszük kenjük meg vízzel, majd fokhagymás olajjal.
Süthetjük kemencében, ha van. Akkor még a nyers tésztára tehetünk hagymát, szalonnát, kolbászt......... és így sütjük meg!
Tamás Jutka üzente 13 éve
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás