Gönyű: Gasztro fórum (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1379 fő
  • Képek - 24614 db
  • Videók - 835 db
  • Blogbejegyzések - 1314 db
  • Fórumtémák - 77 db
  • Linkek - 57 db

Üdvözlettel,

Gönyű Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1379 fő
  • Képek - 24614 db
  • Videók - 835 db
  • Blogbejegyzések - 1314 db
  • Fórumtémák - 77 db
  • Linkek - 57 db

Üdvözlettel,

Gönyű Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1379 fő
  • Képek - 24614 db
  • Videók - 835 db
  • Blogbejegyzések - 1314 db
  • Fórumtémák - 77 db
  • Linkek - 57 db

Üdvözlettel,

Gönyű Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1379 fő
  • Képek - 24614 db
  • Videók - 835 db
  • Blogbejegyzések - 1314 db
  • Fórumtémák - 77 db
  • Linkek - 57 db

Üdvözlettel,

Gönyű Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gasztro fórum

Ezt a témát Tamás Jutka indította 13 éve

Szívesen olvasnék néhány kipróbált és jól bevált receptet (nem baj, ha nem saját). Aki beírja a pontos receptet, készíthetne a végeredményről, vagy akár az elkészítésről is fotókat.
Talán az is jó lenne, ha ajánlanánk olyan ételt is, amit másoknál kóstoltunk.
Sajnos egyre kevesebben süstnek-főznek, pedig a közös családi étkezéseknek igenis van összetartó erejük.
Annak is örülnék, ha az ilyen közös családi étkezésekkel kapcsolatos régi emlékeinket is felelevenítenénk - esetleg erről is lehetnek fotók a családi képtárban. Vannak egyáltalán ilyen emlékeink?

Hozzászólások eddig: 42

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Buthi Viktória üzente 12 éve

Nagyon jól néznek ki a "rózsák", máris megkóstolnám! hmmm....

Válasz

Tamás Jutka üzente 12 éve

és már kész is. Jó étvágyat. (Amíg a batyuk sülnek, egy finom fűszeres mártogatóst is lehet hozzá készíteni tejfölből.)

52498_ddb5d6a4c21e_s

03.jpg

52499_02b43ff06edf_s

04.jpg

Válasz

Tamás Jutka üzente 12 éve

Ez a leveles tészta nagyon bejön nekem, váratlan vendégek esetén a kicsomagolástól a sütőbe kerülésig 10 perc, sütés 180 fokon még 15 perc ...

52495_2185f78ea8b8_s

01.jpg

52496_d0626efda177_s

02.jpg

52497_86ccbddb397f_s

03.jpg

Válasz

Tamás Jutka üzente 12 éve

Hát ennyi. Igaz, hogy nem lettek tökéletesek, viszont ripsz-ropsz elkészíthetők. Ezért többször is készítem majd és egyszer csak tökéletesek lesznek. (Remélem)

52350_5bf41ba6447c_s

sült rózsa 5.jpg

Válasz

Tamás Jutka üzente 12 éve

Bocs, itt látható az első képen, hogy mit is szerettem volna készíteni.

52347_f418e4836659_s

sült rózsa.jpg

52348_415bf15e6f46_s

sült rózsa 3.jpg

52349_9903daee63a5_s

sült rózsa 4.jpg

Válasz

Tamás Jutka üzente 12 éve

Láttam egy gusztusos fotót. Magamban sült rózsának neveztem el. Az első képen a mintát mutatom, ilyet szerettem volna készíteni magam is. Hát... majdnem sikerült. Az enyémben volt még egy kis kocka sajt is darabokban. De még javítanom kell a kivitelezésen. Egyébként pedig sima leveles tészta, csirkemell sonka és medve sajt kell hozzá.

52344_49c417f1c20f_s

sült rózsa 1.jpg

52345_bbe2b8ee09ac_s

sült rózsa 1.jpg

52346_4f74f8f8a36e_s

sült rózsa 2.jpg

Válasz

Kovácsné Kőrösi Teréz üzente 12 éve

Aki megkóstolta, annak ízlett!! :))

Válasz

Tamás Jutka üzente 12 éve

Nagyon jól hangzik, én sok ponttal jutalmaztam volna :)

Válasz

Kovácsné Kőrösi Teréz üzente 12 éve

idei főzőverseny receptünk
Mátrai malacgulyás

1kg bőrös malachús,10 dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 1,5 kg savanyú káposzta, 4 teás kanál pirospaprika, 3 teáskanál őrölt kömény, 3 dl tejföl, 2-2 paprika és paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, só erős paprika ízlés szerint, 3 dkg liszt

Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, köményt, és a pirospaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst és zsírjára pirítjuk.A káposzta levét kicsavarjuk (esetleg kimossuk) és kevés vízzel a húshoz adjuk. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott paprikát és paradicsomot, sózzuk. Ha kész tejfölös habarással sűrítjük, tehetünk bele erős paprikát!

A langallóhoz, kenyér tészta kell, amit már itt a fórumon leírtam. A tésztát sütőpapiros tepsiben kihuzogatjuk, kb 2 cm magasra hagyjuk,hogy ne száradjon ki, villával megböködjük, és meleg sütőben pirulásig sütjük. Mikor kivesszük kenjük meg vízzel, majd fokhagymás olajjal.
Süthetjük kemencében, ha van. Akkor még a nyers tésztára tehetünk hagymát, szalonnát, kolbászt......... és így sütjük meg!

Válasz

Tamás Jutka üzente 12 éve

és a melegre való tekintettel készült ez a finomság. Vaníliás fagyi az alja, frissen turmixolt eperrel van leöntve és a tetején finom tejszínhab.

51981_e25e6e61b144_s

SDC10062.JPG

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu