Gönyű: Kóstold meg a medvehagymát!

Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1383 fő
  • Képek - 24614 db
  • Videók - 835 db
  • Blogbejegyzések - 1314 db
  • Fórumtémák - 77 db
  • Linkek - 57 db

Üdvözlettel,

Gönyű Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1383 fő
  • Képek - 24614 db
  • Videók - 835 db
  • Blogbejegyzések - 1314 db
  • Fórumtémák - 77 db
  • Linkek - 57 db

Üdvözlettel,

Gönyű Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1383 fő
  • Képek - 24614 db
  • Videók - 835 db
  • Blogbejegyzések - 1314 db
  • Fórumtémák - 77 db
  • Linkek - 57 db

Üdvözlettel,

Gönyű Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1383 fő
  • Képek - 24614 db
  • Videók - 835 db
  • Blogbejegyzések - 1314 db
  • Fórumtémák - 77 db
  • Linkek - 57 db

Üdvözlettel,

Gönyű Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ilyenkor tavasszal amikor  lestrapált  a szervezetünket újra formába hozhatjuk a friss zöldségekkel. Had ajánljak egy nagyon finom és sokféleképpen elkészíthetőt. A lombos erdők alján kora tavasszal nő a medvehagyma. A leveleit fogyasztjuk , mely vigyázat!!!! a gyöngyvirágéra hasonlít. amely mérgező!(habár a gyöngyvirág később nyílik).A medvehagymát könnyű felismerni jellegzetes hagyma-fokhagymaillatáról. Amikor pedig már a virágát is hozza ,akkor pedig jellegzetes hagymavirágáról megismerhetjük .A hagymáját is fogyaszthatjuk , szerintem az a legfinomabb de én az itthoni töveimnek csak a levelét használom ,hogy minden évben újra ehessem.

 

network.hu


Közeli lelőhelyek Hegykő felől közelítve Sopront az út melletti erdő (kocsiból látni), Mosonmagyaróvár Lajta menti erdő. Lehet krémlevest, kőrözöttet, muffint és sok minden finomságot készíteni belőle, de simán a libazsíros kenyérrel is nagyon finom .Vértisztító és vérnyomáscsökkentő hatása van.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Lakatos Attila üzente 14 éve

Köszönöm Saci! Megkaptam a kóstolót ((medvehagymás körözött formájában). Isteni! Két hatalmas szeletet be is vágtam belőle.
Az íze olyan volt, mint a fokhagymás, újhagymás, vagy inkább a metélőhagymás körözöttnek.

Válasz

Lakatos Attila üzente 14 éve

:)

Válasz

Horváth Szabolcs üzente 14 éve

Megyek hétvégén.. .anyósnak elküldöm előre a receptet.. Ha tűzokádó emberről jönnek a híradások Zalából, tudd ki lesz az :-)

Válasz

Lakatos Attila üzente 14 éve

Medvehagyma krémleves recept:

két jó marék medvehagyma-levél
5-6 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
2 deka vaj vagy margarin
2 evőkanál étkezési keményítő
2 dl főzőtejszín

őrölt fehér bors (késhegynyi)
1 erőleveskocka
2 l víz

A fokhagymát megpucoljuk, átpréseljük fokhagymanyomón. A vajat egy fazékban felolvasztjuk, beletesszük a fokhagymát, átforgatjuk rajta, majd felengedjük a 2 liter vízzel, amelybe beledobunk egy erőleveskockát, ízlés szerint sózzuk, majd kb 10 percig forraljuk. A medvehagyma leveleit szorosan összefogva vékonyka csíkokra szeljük, s felaprítjuk a petrezselyemzöldet is, és beledobjuk a forró levesalapba, még 3-4 percet forraljuk, ne többet. (A medvehagyma a spenóthoz hasonlóan hamar megpuhul, s a sok főzés a vitamintartalmát is csökkenti. ) Eközben a főzőtejszínt elkeverjük a keményítővel (a liszt is jó, de a keményítő könnyebb s kevéssé hajlamos a csomósodásra, én krémlevesbe mindig ezt teszek), majd apránként belecsurgatjuk a levesbe, egyet forralunk még rajta, a végén egy kis fehér borsot teszünk még bele.

A kész levest pirított zsemlekockával, belereszelt sajttal is tálalhatjuk, de önmagában is csodálatosan finom.

JÓ ÉTVÁGYAT!

(IRÁNY ZALA! :))

Válasz

Lakatos Attila üzente 14 éve

Igérem :)

Válasz

Horváth Szabolcs üzente 14 éve

Rendben......Zsíros deszkát nem ígérem de ha jó leszel, akkor talán még azt is kaphatsz :-)
A zalagereszegi piacon elég húzós ára van, itt Győrben a Vásárcsarnokban nem láttam....

Válasz

Csendes Tibor üzente 14 éve

Saci a Csendeséknek is küldhetnél kóstolót.Kösz.

Válasz

Lakatos Attila üzente 14 éve

De hozhatsz Te is :)

Válasz

Horváth Szabolcs üzente 14 éve

Én most megyek Zalába, megelőztek :-)

Válasz

Lakatos Attila üzente 14 éve

Köszönöm! Légyszí' zsíroskenyeret is küldj mellé :)

Már nagyon kiváncsi vagyok rá.

A gönyűi erdőben tényleg nincs?

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu