Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gönyű Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gönyű Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gönyű Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gönyű Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Erdélyi étel a bálmos. Inkább azokon a vidékeken készítették/készítik, ahol a juhtenyésztésnek van hagyománya.
Eredetileg savanyított juhtejből készül, de elkészíthető tehéntej és aludttej hozzáadásával is. Ehető önmagában is, juhtúróval és tejföllel gazdagítva, de köretnek pörköltekhez illetve szószos-húsos ételekhez is kiváló.
Hozzávalók:
3 dl tej,
3 dl aludttej,
30 dkg puliszkaliszt,
szalonna (lehet császárszalonna is, amitől jobb ízű lesz),
zsír,
tejföl,
juhtúró,
só.
Elkészítése: A tejet és az aludttejet egy edénybe öntjük, felforraljuk, sózzuk, majd hozzákavarjuk a kukoricalisztet.
Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákavarunk másfél dl tejfölt. Kicsit hűlni hagyjuk, addig a szalonna kockákat megpirítjuk és papírtörlőn lecsöpögetjük. A puliszkából evőkanállal formás adagokat szaggatunk és a
visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, majd tálra rendezzük. Tálaláskor a pirított szalonnával, juhtúróval illetve tejföllel fogyasztjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A Rongyos Gárda budapesti emlékművénél emlékeztek
Megemlékezés a Páneurópai Piknik és határáttörés 24. évfordulóján
Yip – been the
Körmenet, új kenyér, tűzijáték - mindenki megtalálja a magáét.