Gönyű: A bálmos elkészítése

Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1383 fő
  • Képek - 24614 db
  • Videók - 835 db
  • Blogbejegyzések - 1314 db
  • Fórumtémák - 77 db
  • Linkek - 57 db

Üdvözlettel,

Gönyű Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1383 fő
  • Képek - 24614 db
  • Videók - 835 db
  • Blogbejegyzések - 1314 db
  • Fórumtémák - 77 db
  • Linkek - 57 db

Üdvözlettel,

Gönyű Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1383 fő
  • Képek - 24614 db
  • Videók - 835 db
  • Blogbejegyzések - 1314 db
  • Fórumtémák - 77 db
  • Linkek - 57 db

Üdvözlettel,

Gönyű Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gönyű Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1383 fő
  • Képek - 24614 db
  • Videók - 835 db
  • Blogbejegyzések - 1314 db
  • Fórumtémák - 77 db
  • Linkek - 57 db

Üdvözlettel,

Gönyű Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A bálmos elkészítése

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Erdélyi étel a bálmos. Inkább azokon a vidékeken készítették/készítik, ahol a juhtenyésztésnek van hagyománya.

 

Eredetileg savanyított juhtejből készül, de elkészíthető tehéntej és aludttej hozzáadásával is. Ehető önmagában is, juhtúróval és tejföllel gazdagítva, de köretnek pörköltekhez illetve szószos-húsos ételekhez is kiváló.

 

Hozzávalók:

3 dl tej,

3 dl aludttej, 

30 dkg puliszkaliszt,

szalonna (lehet császárszalonna is, amitől jobb ízű lesz),

zsír,

tejföl,

juhtúró,

só.

 

Elkészítése: A tejet és az aludttejet egy edénybe öntjük, felforraljuk, sózzuk, majd hozzákavarjuk a kukoricalisztet.  

Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákavarunk másfél dl tejfölt.  Kicsit hűlni hagyjuk, addig a szalonna kockákat megpirítjuk és papírtörlőn lecsöpögetjük.  A puliszkából evőkanállal formás adagokat szaggatunk és a 

visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, majd tálra rendezzük. Tálaláskor a pirított szalonnával, juhtúróval illetve tejföllel fogyasztjuk.

 

network.hu

Címkék: a bálmos elkészítése

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

süle Zita üzente 12 éve

Jól néz ki, ....lopom, s elkészítem! Biztos ízre is nagyon finom, bár már egy "baját" most látom..... nem éppen diétás étel!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu